Chcete se podělit o výletní místa, kde jste se se svými ratolestmi dobře pobavili?
Napište nám!

Kynžvartský kámen



Od železniční zastávky Kynžvart (Stará Voda) směrem do centra lázeňského městečka vede značená cesta, a to jak žlutá turistická, tak i cyklotrasa (2253). Málo se ví, že u rybníka zvaného Pastevní se dá odbočit po neznačené pěšině a po cca 150 m objevit přírodní památku Kynžvartský kámen. Jedná se o mechem porostlého, hluboce zvrásněného velikána, usazeného uprostřed lesíka.

Přímo při značené cestě jsou po obou stranách volně rozeseté další obrovské balvany, i když ne tak velké a tajemné - Kynžvartský kámen je jen jeden.

Pastevní rybník

 

Odbočka u Pastevního rybníku

 

PP Kynžvartský kámen PP Kynžvartský kámen Okolí Kynžvartského kamenu Okolí Kynžvartského kamenu
       

 

Zastávku u balvanů lze brát jako zpestření pěšího či cyklistického putování okolím Kynžvartu vedle návštěvy proslulého zámku rodu Metternichů, zříceniny hradu, pramenů kyselek (viz NS Kynžvartské kyselky) či nedalekých přírodních bohatství Slavkovského lesa - Kladské, Smraďochu či aleje Svobody.

Mapa



Menu

Výlety pro dospělé, ale i pro děti na Jižní Moravě?

Ať už máte zálusk na skvělý cyklistický zážitek, nebo na příjemně strávený večer nad sklenkou dobrého vína, na spřáteleném portálu Wining.cz najdete skvělé tipy kdy a kam na Jižní Moravě.

Tak kam pojedeme tentokrát?

Plánujete navštívit Lázně Kynžvart?

Pak Vám jeden den určitě nebude stačit. Skvělým místem pro odpočinek a večerní grilovačku je

Hotel Hubertus

Co jsme si přivezli z Kraslic?

Bochník výborného kváskového chleba!

Kraslický chléb

Rodinné výlety v Karlovarském kraji