Chcete se podělit o výletní místa, kde jste se se svými ratolestmi dobře pobavili?
Napište nám!

K legendárnímu Frantíkovi



František František z Františkových Lázní

Mlsný František na kolonádě nabízí tradiční lázeňské oplatky a nedaleko od něj, usazený mezi keři, sídlí pravý František – symbol Františkových Lázní. Zastávka u něj je víceméně povinná. Jak praví lidová moudrost, stačí, aby se žena, toužící po potomkovi, dotkla Františka na správném místě a do roka bude v očekávání. Nenechte se zmást četnými dotyky vyleštěnými partiemi těla, ono správné místo je palec levé nohy. Originál sochy z roku 1924 je v městském muzeu, v parku postačí spokojit se s kopií.

Meteorologický sloup

Nedaleko sochy Františka je technická zajímavost Meteorologický sloup.

Vzdálený cíl: Amerika

Vzdálený ani ne tak geograficky (trasa 2 km), jako spíše časově. Cestou totiž potkáme dvě báječná hřiště, jedno novější než druhé.

Přesuny lze absolvovat pěšky, na kole, na in-line bruslích. Na Ameriku jezdí také mikrovláček, ovšem bez zastávek na hřištích. Cesta je dobře značená, lze zvolit variantu po asfaltu či po lesní cestě a cestou ochutnat některý z léčivých pramenů.

První akce: U fotbalového stadionu

Ve stínu borovic je zde klasické hřiště pro děti (klouzačky, kolotoče, houpačky, tunely..) vysypaným jemným bílým pískem, k občerstvení na stadionu je to ke hřišti na dohled.

Druhá akce: U jezírka

Skatepark

Velkolepé multifunkční hřiště pro děti a dospívající všech věkových kategorií. Skládá se ze dvou oddělených hřišť pro menší a větší děti, hřiště pro míčové hry, skateparku (jednoho z nejlepších v ČR), 250 m in-line dráhy, asfaltové plochy s tribunou (hokej, floorbal apod.)

Zázemí: správce, klubovna, toalety, pítko.

Provoz: duben – září 8.00 – 21.00, říjen – březen 9.00.-18.00

Bonus: Sáňkovací kopec

Je součástí multifunkčního hřiště a je to ve zdejším rovinatém kraji velká rarita.

Cíl: Amerika

je malebné výletní místo, slouží ke koupání i pozorování vodního ptactva, a to buď z vyhlídkové terasy či rovnou z paluby vypůjčené loďky. Součástí lesoparku je naučná stezka (leták naučné stezky), malý zoopark a prvky na protažení těla, tentokrát i pro dospělé (různé hrazdy, ribstole apod.).

Plánek

Františkovy Lázně

Kam dál?

Komorní Hůrka

Z Ameriky lze dále pokračovat na Komorní Hůrku (3 km), nejmladší sopku na našem území. Naučná stezka obchází celý kráter a představí i geologické průzkumy iniciované J.W.Goethem včetně průzkumné štoly (nepřístupné).

Aquaforum

Od roku 2005 si lze závěrečnou relaxaci dopřát v Aquaforu, vodním světě s celoročním provozem (denně 9.00 -21.00). Kondičnímu plavání slouží oddělený 25m vnitřní bazén, celoročně je v provozu i tobogán, vodní jeskyně a ostatní atrakce. V létě je v provozu venkovní plocha s dalšími bazény a atrakcemi.

 

 

 


Menu

Výlety pro dospělé, ale i pro děti na Jižní Moravě?

Ať už máte zálusk na skvělý cyklistický zážitek, nebo na příjemně strávený večer nad sklenkou dobrého vína, na spřáteleném portálu Wining.cz najdete skvělé tipy kdy a kam na Jižní Moravě.

Tak kam pojedeme tentokrát?

Plánujete navštívit Lázně Kynžvart?

Pak Vám jeden den určitě nebude stačit. Skvělým místem pro odpočinek a večerní grilovačku je

Hotel Hubertus

Co jsme si přivezli z Kraslic?

Bochník výborného kváskového chleba!

Kraslický chléb

Rodinné výlety v Karlovarském kraji