Chcete se podělit o výletní místa, kde jste se se svými ratolestmi dobře pobavili?
Napište nám!

Meteorologický sloup



Meteorologický sloup ve Františkových Lázních stojí v parku nedaleko lázeňské kolonády. Jedná se o technickou památku s datem vzniku 15. květen 1882, obnoven byl v roce 2008.

Na informační tabuli se lze dočíst, že informace o momentálních klimatických poměrech v lázních sloužily jak návštěvníkům lázní při braní lázeňských procedur, tak i místnímu obyvatelstvu.

Dnes jsou na sloupě mimo jiné hodiny s přesně řízeným časem, zeměpisné a časové souřadnice, barometr, teploměr či vlhkoměr.

Meteorologický sloup Františkovy Lázně Meteorologický sloup Františkovy Lázně Meteorologický sloup Františkovy Lázně

Cafe Kolonáda Františkovy Lázně

Cafe Kolonáda Františkovy Lázně

 

 

Meteorologický sloup

 

Zajímavosti

Na sloupě jsou údaje o místních mezních naměřených hodnotách, ať už se jedná o maximální a minimální teploty, srážky nebo rychlost větru.

 

Škola hrou

Sloup může posloužit k výuce základních meteorologických pojmů lépe než leckterá učebnice přírodovědy. Úspěšní řešitelé otázek typu "Jaký den nazýváme letní?" nebo "Jaký je rozdíl mezi dnem ledovým a mrazovým?" se mohou zaslouženě odměnit vynikajícím zmrzlinovým pohárem nebo třeba horkou čokoládou v nedaleké legendární františkolázeňské kavárně Kolonáda. Je to dobré místo i ke hraní mimo automobilový provoz pod dohledem odpočívajících rodičů.

 

Plánek


Zobrazit na amapy.cz

Prohlídku meteorologického sloupu lze přidružit k většímu výletu do FL, výletník by neměl opominout Frantíka, Ameriku, Aquaforum či multifunkční hřiště u jezírka.


Menu

Výlety pro dospělé, ale i pro děti na Jižní Moravě?

Ať už máte zálusk na skvělý cyklistický zážitek, nebo na příjemně strávený večer nad sklenkou dobrého vína, na spřáteleném portálu Wining.cz najdete skvělé tipy kdy a kam na Jižní Moravě.

Tak kam pojedeme tentokrát?

Plánujete navštívit Lázně Kynžvart?

Pak Vám jeden den určitě nebude stačit. Skvělým místem pro odpočinek a večerní grilovačku je

Hotel Hubertus

Co jsme si přivezli z Kraslic?

Bochník výborného kváskového chleba!

Kraslický chléb

Rodinné výlety v Karlovarském kraji