Chcete se podělit o výletní místa, kde jste se se svými ratolestmi dobře pobavili?
Napište nám!

Habartovská osmička



Přinášíme tip na místo, kde si lze v poklidu zabruslit, zaplavat si a zahrát plážový volejbal. Přístup je neomezený (2012).

Habartovská osmička

Habartovská osmička

jsou dva propojené okruhy, určené pro bruslení, v celkové délce lehce přes 3 km. Vedou kolem dvou jezer na rekultivovaném území po bývalé dolové činnosti.

Jezero Boden

je větší z obou jezer, kolem kterých je in-line dráha vedena. Po celou sezónu je v jezeře kvalitní průzračná voda a tedy i bezproblémové přírodní koupání.

Okolí se neustále rozvíjí, v roce 2012 přibyla hřiště pro plážový volejbal. Areál disponuje parkovištěm, přístupným ze silnice mezi Habartovem a částí Na rovince (viz plánek).

jezero Boden jezero Boden Habartovská osmička

 

Kam dál? Pouze po stezkách.

Jezero i dráha leží na tzv. Lítovské výsypce, na prohlídku naučné stezky Lítovská výsypka jsme již zvali v dřívějším tipu na výlet.

Příjemné nejen pro rodinné výlety je, že vybrané cíle Lítovské výsypky (in-line dráha, jezero Boden, naučná stezka, Chlum sv. Maří) se dají obejít či objet bez nutnosti použít silnici. Lítovská výsypka je přímo propojená se stezkami vedoucími kolem jezera Medard do Sokolova, kde lze navázat na cyklostezku Ohře.

Přímo v Habartově (3 km od jezera) pak lze navštívit neobvyklé Četnické muzeum.

Při pohledu na satelitní mapu je vše jasné. Projetí cyklostezky se zastavením na Lítovské výsypce může vydat i na vícedenní výlet.

Plánek




Menu

Výlety pro dospělé, ale i pro děti na Jižní Moravě?

Ať už máte zálusk na skvělý cyklistický zážitek, nebo na příjemně strávený večer nad sklenkou dobrého vína, na spřáteleném portálu Wining.cz najdete skvělé tipy kdy a kam na Jižní Moravě.

Tak kam pojedeme tentokrát?

Plánujete navštívit Lázně Kynžvart?

Pak Vám jeden den určitě nebude stačit. Skvělým místem pro odpočinek a večerní grilovačku je

Hotel Hubertus

Co jsme si přivezli z Kraslic?

Bochník výborného kváskového chleba!

Kraslický chléb

Rodinné výlety v Karlovarském kraji