Chcete se podělit o výletní místa, kde jste se se svými ratolestmi dobře pobavili?
Napište nám!

3, 2, 1…….Start!



Zážitek z jízdy na motokáře jen tak něco nepřekoná a ostatním výletním tipům nasadí laťku hodně vysoko, přesto by byla škoda sebe a akcechtivé potomky o tuto jedinečnou záležitost připravit.profi jezdci

Od jara do podzimu je v provozu největší a nejmodernější specializovaný závodní motokárový okruh Kartarena Ypsilonka, kde lze mimo jiné zakusit samostatnou jízdu na motokáře Honda.

Podmínkou je dostatečná tělesná výška pilota (kvůli dosažení na pedály), obvykle mohou děti jezdit samy od cca 8-9 let. Ale ani mladší a menší nemusí zoufat a než vyrostou, mohou si okruh projet s rodičem ve dvousedačce coby spolujezdci.

mladý závodníkKrom odvahy, nadšení a odhodlání není třeba dalšího vybavení, helmy jsou k zapůjčení na místě, kuklu do helmy si lze koupit, případně si helmu nebo kuklu vzít vlastní.

Navzdory dosahovaným rychlostem se jedná o bezpečnou zábavu a jako v každém opravdovém závodě probíhá měření rychlosti a pořadí. Na památku si každý jezdec odnáší protokol s výsledky závodu – pořadí a statistiky. Zážitek umocní i kvalifikovaná a přátelská obsluha. Go!

 

Praktické

provoz: cca od března do října
mimo provoz: za deště a mokra, v době konání závodů a jiných akcí (sleduj kartarena.eu)
orientační ceny (2011): 10 min 220 Kč, 15 min 300 Kč, dvousedačka 10 min 250 Kč, helma zdarma (kukla 50 Kč)
stravování: v areálu je restaurace s terasou a výhledem na okruh
ubytování: 3 dvou- až čtyřlůžkové pokoje; stání pro karavany

Plánek


Okolí

Proti vjezdu do areálu přes silnici je pomník americkým vojákům a historický triangulační bod z dob Rakouska-Uherska. Od něj se ve vzdálenosti 1 km nachází přehrada Jesenice (koupání, rekreace).


Menu

Výlety pro dospělé, ale i pro děti na Jižní Moravě?

Ať už máte zálusk na skvělý cyklistický zážitek, nebo na příjemně strávený večer nad sklenkou dobrého vína, na spřáteleném portálu Wining.cz najdete skvělé tipy kdy a kam na Jižní Moravě.

Tak kam pojedeme tentokrát?

Plánujete navštívit Lázně Kynžvart?

Pak Vám jeden den určitě nebude stačit. Skvělým místem pro odpočinek a večerní grilovačku je

Hotel Hubertus

Co jsme si přivezli z Kraslic?

Bochník výborného kváskového chleba!

Kraslický chléb

Rodinné výlety v Karlovarském kraji