Chcete se podělit o výletní místa, kde jste se se svými ratolestmi dobře pobavili?
Napište nám!

Vyhlídka Zlatý vrch



Vyhlídka s altánkem na Zlatém vrchu v ChebuLesopark Zlatý vrchÚvodní slova naznačují, že výstup na obnovenou vyhlídku na Zlatém vrchu v Chebu nemusí patřit k nejzáživnějším výletním cílům pro odrůstající potomky, ale je to pěkné místo a tak pro jednou nebude na škodu, když potomci ustoupí a nechají svůj dospělý doprovod pokochat se výhledem na historické centrum Chebu. Za svou trpělivost se mohou podívat dalekohledem (vlastním) nebo vydovádět v přilehlém lesoparku (Dvořákovy sady).

 

 

Výhled na téměř celý Cheb Výhled na téměř celý Cheb Výhled na Zelenou horu

Vyhlídka byla obnovena koncem roku 2012 zásluhou nadačního fondu Historický Cheb a veřejné sbírky. Věže, hrad i Zelená hora jsou před návštěvníky jako na dlani. Je sympatické, že výstup k altánku je řešen i bezbariérově. U vyhlídky je stále živo.     

Vycházka k vyhlídce může být součástí rozsáhlejší prohlídky Chebu či lze dále výletit např. na Komorní hůrku nebo do Františkových Lázní, které leží na sever od Chebu (cca 4 km). 



Menu

Výlety pro dospělé, ale i pro děti na Jižní Moravě?

Ať už máte zálusk na skvělý cyklistický zážitek, nebo na příjemně strávený večer nad sklenkou dobrého vína, na spřáteleném portálu Wining.cz najdete skvělé tipy kdy a kam na Jižní Moravě.

Tak kam pojedeme tentokrát?

Plánujete navštívit Lázně Kynžvart?

Pak Vám jeden den určitě nebude stačit. Skvělým místem pro odpočinek a večerní grilovačku je

Hotel Hubertus

Co jsme si přivezli z Kraslic?

Bochník výborného kváskového chleba!

Kraslický chléb

Rodinné výlety v Karlovarském kraji